Premier Cerar v Celju zagotovil, da država obvladuje migrantsko krizo

19:35

Na Celjskem sejmu je včeraj vodstvo Stranke modernega centra predsednike in člane lokalnih odborov stranke seznanilo z razmerami glede migrantske krize. Posveta se je udeležil tudi predsednik SMC in premier Miro Cerar .

Predsednik SMC in premier Miro Cerar je po koncu posveta stranke spregovoril za medije.
Predsednik SMC in premier Miro Cerar je po koncu posveta stranke spregovoril za medije.

Namen posveta je bil vodstva lokalnih odborov seznaniti s potrebnimi dejstvi glede migrantske problematike, da bodo lahko potem čim bolj objektivno in verodostojno v lokalnem okolju predstavili razmere v zvezi z migrantsko krizo. Kot je povedal Miro Cerar Slovenija obvladuje migrantski tok, od septembra do danes z migranti ravna humanitarno, skrbi za njih, in skrbi za varnost.

Prisluhnite še izjavi Mira Cerarja: 

 

Na vprašanje, kako sprejema poziv predsednika države Boruta Pahorja, da bi Slovenija določila zgornjo mejo števila beguncev, ki bi jih lahko sprejela, pa je premier Miro Cerar povedal, da o tem strokovnjaki razmišljajo ves čas. “Mislim, da je treba počakati. Pristojna ministrstva bodo o tem podala odgovore. Kot predsednik vlade zagotavljal, da bomo vedno znova skrbeli, da ne bodo prekoračene kapacitete, ki jih imamo. V Slovenijo lahko pride in tu z nami ostane samo toliko ljudi, kolikor jih zmoremo na dostojen način vključiti v družbo, z njimi sobivati in to je temeljno vodilo naše politike.”

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA