Premiera muzikala Veronika

8:11

Eden izmed vrhuncev Poletja v Celju bo nocoj na Starem gradu Celje, saj bo premiera muzikala Veronika Deseniška. Ekipa več kot 70-ih ustvarjalcev bo po pol leta trdega dela pokazala novo glasbeno gledališko poslastico.

grad3
Priprave na nastop Foto: Klemen Bunderla

V zgodbi izpod peresa znanega novinarja in pisca Janeza Usenika v novem muzikalu spremljamo v zakonu nesrečnega Friderika II. Celjskega, ki na oddaljenih Desenicah po naključju sreča Veroniko in do nje takoj začuti simpatijo. Njegova žena Elizabeta Frankopanska Veroniko kot svojo pomočnico vzame s seboj, a se stvari na dvoru zapletejo, ko preprosta, a karizmatična mladenka popolnoma prevzame Friderika. Po sumljivi smrti Elizabete, ki razbesni njeno družino, s katero je celjski grof Herman II. že tako v napetih odnosih, se Celjani znajdejo na robu vojne. Ideja o muzikalu je zrasla na zelniku producentov Mihe Firšta in Tilna Naraksa. Zelo veličastno sta si zamislila pravljično zgodbo o nesrečni ljubezni celjskega para. Številčna ekipa, ki je te dni intenzivno vadila na Starem gradu Celje, komaj čaka današnje premiere, pravi izvršni producent muzikala Tilen Naraks.

Muzikal o ljubezenski zgodbi med Friderikom in Veroniko pripravlja Društvo za glasbeno gledališče Slovenije v koprodukciji s celjsko Hišo kulture, Mestno občino Celje in Zavodom Celeia Celje.

BGO

banner-ntrc-martinovanje