Premiera videospota: Jan plestenjak – ‘Dvigni krila’

12:29

Najbolj priljubljen slovenski glasbenik in avtor številnih uspešnic, Jan Plestenjak, predstavlja novo video zgodbo, ki nosi, kot je sam povedal: “rdečo nit zadnjega albuma.”

O novi pesemi  je Jan povedal, da se je z njo še največ ukvarjal od vseh pesmi na albumu! V studiu jo je ‘pilil’ več kot mesec dni, dokler se besedilo in glasba nista ujela v popolno sinfonijo njenega sporočila. Ta pa je namenjeno vsem nam kot opomnik, naj nikoli ne izgubimo ljubezni, ki jo nosimo v sebi in naj nas ne bo strah zaključiti odnosa v katerem smo ujetniki frustracij drugih oseb.

‘Dvigni krila’ je že  35. videospot Jana Plestenjaka, pesem pa tretji uradni singl aktualnega in istoimenskega albuma, »Dvigni krila«!

Zgodba videospota predstavlja nekoč zaljubljen par, ki ima svojo gostilno. Z leti se njuna ljubezen prelevi v nespoštovanje, prezir in netoleranco. Punco odnos vedno bolj duši, ki se v nekem trenutku odloči, da bo ‘dvignila krila’. Tako na koncu videospota Gea, kot odločeno dekle, ki bo zapustilo agresivnega partnerja, simbolično odvrže vsa oblačila, ter kot nov nepopisan list zakoraka v novo žiljenje, po nove zgodbe in pustolovščine.

Videospot ‘Dvigni krila’  so snemali v restavraciji Soba 102 s preverjeno ekipo režiserja Perice Rajčiča, ki je za Jana posnel zdaj že četrti video (‘Ob tebi bom ostal‘, ‘Stara dobra‘ ‘Prelepa za poraz‘). Strasti ljubezenskega para sta odigrala profesionalna plesalca Gea Erjavec in Luke Thomas Dunne.

Vprašali smo ju ali jima je je bilo kaj neprijetno ob snemanju vročih prizorov, a sta oba zmajala z glavo. “Poznava se res že zelo dolgo časa, tudi delala sva že skupaj,  tako da sva bila oba zelo sproščena.”, sta povedala po končanem delu.

Kaj je o  snemanju novega videospota povedal Jan, si lahko ogledate tukaj (klik).

Svoj trinajsti studijski album “Dvigni krila” je Jan Plestenjak napovedal s singlom, ’Stara dobra‘, ki je že v prvem tednu postal Youtube uspešnica, za tem takoj pa že najbolj predvajana pesem na radijskih postajah v naslednjih zaporednih tednih. Z drugim singlom, čutno balado, ‘Prelepa za poraz‘ je Plestenjak v videu navdušil v vlogi duhovnika, med poslušalci pa je pesem, ki je pravzaprav nadaljevanje zgodbe ‘Ona sanja o Ljubljani’ odlično sprejeta!

Uspešno koncertno turnejo bo Jan s spremljevalno ekipo, ki jo sestavljajo najboljši slovenski glasbeniki, dopolnil s tridesetimi koncerti do konca leta, ena postojanka bodo tudi ljubljanske Križanke 22. septembra. Ali se bo koncerta udeležil tudi Lado Bizovičar, si oglejte tukaj (klik)!

Deli