Prenovljen gasilski dom za 40 uspešnih let

9:12
20160626_161108[1]
Slovesnosti v Dobju se je udeležilo nekaj sto gasilcev iz vseh okoliških društev in pobratenega društva iz Nemčije.

V občini Dobje so včeraj slavnostno obeležili 40-letnico delovanja prostovoljnega gasilskega društva. Ob tej priložnosti so namenu predali novozgrajeni prizidek h gasilskemu domu. Slovesnosti se je udeležilo več sto gasilcev iz vseh okoliških društev, pa tudi večja skupina iz pobratenega društva Unterschleissheim v Nemčiji.

Štirideset let se v bogati zgodovini gasilstva na Slovenskem morda ne sliši veliko, a v Dobju se brez gasilcev ne zgodi skoraj nič. V štirih desetletjih so prehodili izjemno pot. Ali kot je med drugim dejal Mihael Boranič iz gasilske zveze Slovenije.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Društvo šteje okrog 60 operativnih gasilcev, med člane ali podpornike pa se prišteva vsaj polovica vseh ljudi v občini. A brez podpore občine pri tej investiciji ne bi šlo. Če odštejemo cestno infrastrukturo, je bilo financiranje prizidka h gasilskemu domu eden večjih projektov zadnjih dveh občinskih proračunov. Župan Franc Leskovšek.

Člani društva in krajani so v prizidek vložili na tisoče delovnih ur, materiala, storitev. A brez popolne predanosti manjše skupine gasilcev jim ne bi uspelo. Predsednik PGD  Dobje Branko Uduč.

Uduč, je sicer tretji predsednik društva, prvi je bil Milan Janša, vmes pa je bil 28 let duša in srce društva v začetku leta preminuli Franci Salobir.

20160626_164916[1]
Trak pred razširjenim gasilskim domom sta prerezala predsednik PGD Dobje Branko Uduč in župan Franc Leskovšek.

StO