Presenečeni zaradi odločitve Občine Trbovlje glede Ceroza

Poslovne težave Ceroza bodo vplivale na dvig cene odvoza odpadkov

15:03

V Občini Radeče še niso seznanjeni z vsem podrobnostmi odločitve Občine Trbovlje, da izstopi iz skupnega soustanoviteljstva regijskega centra ravnanje z odpadki Ceroz v Uničnem. Trboveljski mestni svet je namreč v tem tednu izglasoval izstop iz skupnega upravljanja centra, katerega ustanovitelji so še občine Hrastnik, Zagorje ob Savi in Litija.

Odločitev Občine Trbovlje prihaja v času, ko se je Ceroz znašel v velikih poslovnih težavah, zaradi česar je tudi prišlo do menjave vodstva družbe.

Tomaž Režun, neprofesionalni župan Občine Radeče in član uprave Papirnice Radeče
Tomaž Režun, župan Občine Radeče

“Ta informacija nas je zelo presenetila, kajti še dan nazaj smo se vsi ustanovitelji sestali in iskali rešitve za nastalo situacijo. Prepričan sem, da je treba sodelovati v dobrem in v slabem in se pogovarjati,  kajti vsi smo solastniki in odgovorni do naših občanov. Glede na vse skupaj težko komentiram, kaj to danes pomeni, v naslednjih tednih bomo poskušali poiskati prave poti, tudi pravne, za delovanje družbe Ceroz pa tudi za naše občane, je povedal Tomaž Režun, župan Občine Radeče smo vprašali, kakšne bi lahko bile posledice odločitve trboveljske občine za delovanje centra.

Družba Ceroz se sooča z izgubo dveh milijonov evrov, kar močno vpliva na izvajanje njene dejavnosti, poslovne težave pa utegnejo kmalu vplivati tudi na ceno odvoza odpadkov

Prihodnji tedni in meseci bodo v zvezi s Cerozom zagotovo še vroči.

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

 

Deli