Prestižni igralski nagradi tokrat Celjanu in Vitanjčanu

10:36

V Škofji Loki so sinoči podelili prestižne Severjeve nagrade. Med nagrajenci sta kar dva, ki sta povezana s celjsko regijo.

_L3U2392
Alen Mastnak (desno) v predstavi Vanja (Foto: GrupA)

Severjevo nagrado za najboljšo stvaritev v ljubiteljskem gledališču je prejel Alen Mastnak iz Gledališča Zarja Celje. Kot so zapisali podeljevalci, Alen Mastnak predstavlja neustavljiv ustvarjalni potencial, ki se je izkazal in potrdil tako v ljubiteljskem gledališču kot tudi na filmskem platnu. Priznanja je mladi igralec zelo vesel:

Alen Mastnak je letos za predstavo Vanja, v kateri igra Astrova, dobil priznanje regijske selektorice Barbara Vidovič za stransko moško vlogo. Zapisala je, da Alen Mastnak v vlogi Astrova nevsiljivo odpelje v filozofski svet Čehova. Izvrsten je v interpretaciji zahtevnih monologov, telesno popolnoma podrejen liku in odlično čustveno razgiban. Pravzaprav skoraj za vse vloge, ki jih igra v Gledališču Zarja Celje, dobi Mastnak različna priznanja. Prav tako je za vlogo Katuriana v predstavi Blazinec dobil priznanje regijskega selektorja ter na na mednarodnem festivalu v Ubu, v Srbiji, prejel priznanje za igralca večera.

Severjevi nagradi za igralske stvaritve v slovenskih poklicnih gledališčih sta šli letos v roke Juretu Henigmanu in Blažu Šefu.

Blaž šef
Blaž Šef (Foto: Luka Kaše)

Vitanjčan Blaž Šef, član ansambla Slovenskega mladinskega gledališča Ljubljana, je nagrade seveda zelo vesel, saj je potrdilo, da z ostalimi člani ansambla ustvarja dobre predstave.

Prestižne Severjeve nagrade že 47 let podeljuje Sklad Staneta Severja, ustanovljen v spomin na legendarnega gledališkega in filmskega igralca.

BGO

Deli