Preventivno ustavili dela na štirih gradbiščih

13:54

V Mestni občini Celje so včeraj zaradi trenutnih razmer zaprli štiri gradbišča. Jutri bodo končana dela pri vrtcih

Tako je zaprto gradbišče pred bodočim Tehno parkom Celje (projekt eksperimentalna ureditev Lilekove in Gubčeve ulice), gradbišče na Ljubljanski cesti pri Glaziji, kjer gradijo krožišče, ustavljena so tudi gradbena dela za projekt ureditev kolesarskih povezav v MOC in dela za severno vezno cesto.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Na drugih gradbiščih gradbinci za zdaj še delajo, vendar je delo prilagojeno. Delajo v zmanjšanem obsegu in pri tem upoštevajo vsa navodila in pravila. Vse več je težav z oskrbo gradbišč z gradbenim materialom, ki je na trgu trenutno manj dostopen, oziroma nanj izvajalci čakajo dlje kot v normalnih razmerah.

Virus ni ustavil sanacije zemljine pri vrtcih

Sanacija vrtcev Mavrica in Ringaraja bo končana v predvidenem in s pogodbo določenem roku.

Kot so sporočili z okoljskega ministrstva, ki je prevzelo sanacijo onesnažene zemljine pri celjskih vrtcih, so izvajalci del že konec prejšnjega tedna pri Vrtcu Mavrica uspeli položiti travnato podlago, v vrtcu Ringaraja bodo travno podlago položili še tem tednu. Za začetek aprila je predviden tehnični pregled izvedenih del pri obeh vrtcih.
Ob tem so z ministrstva sporočili še, da so vsi delavci na gradbišču seznanjeni z navodili za delovne organizacije v zvezi z novim koronavirusom, ki jih je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje. »Opremljeni so z zaščitnimi maskami in rokavicami in imajo na voljo zadostne količine razkužil. Polaganje travnate podlage poteka tako, da so delavci v varni razdalji in največ trije skupaj.«

LKK, foto: MOC