Primož Roglič zmagovalec jubilejne Dirke po Sloveniji

Tretje mesto v skupni razvrstitvi Mateju Mohoriču

15:50

Primož Roglič (Lotto Jumbo) je v slogu največjih šampionov osvojil letošnjo Dirko po Sloveniji, zmagal je tudi v zadnji etapi, v vožnji na čas od Trebnjega do Novega mesta.

Primož Roglič je s tretjim mestom na Starem gradu napovedal boj za končnega zmagovalca letošnje Dirke po Sloveniji.
Primož Roglič je s tretjim mestom na Starem gradu napovedal boj za končnega zmagovalca letošnje Dirke po Sloveniji.

Zadnjo, 21,5 kilometra dolgo etapo, je s suvereno predstavo prevozil v 24 minutah in 46 sekundah in za 27 sekund premagal rojaka Jana Tratnika (CCC Sprandi Polkowice), sicer slovenskega prvaka v tej disciplini. Tretje mesto je osvojil Čeh Josef Černy (Elkov Author Cycling Team).

V skupni razvrstitvi je Roglič še povišal prednost pred Rigobertom Uranom (EF Education First-Drapac p/b Cannondale), ki je danes osvojil 15. mesto z zaostankom minuto in 16 sekund. Na tretje mesto v skupni razvrstitvi pa se je z današnjo odlično vožnjo na čas prebil Matej Mohorič (Bahrain Merida) ki je tako navdušil v tretji etapi z vratolomnim spustom s Celjske koče.

Rezultati 5. etape in skupne razvrstitve:

VIDEO vrhunci 5. etape:

Primož Roglič z osvojitvijo zelene majice na jubilejni slovenski pentlji ponovil uspeh iz leta 2015 in napovedal odlično pripravljenost pred najprestižnejši dirko sezone, Tour de France, ki se začne 7. julija.

Predvsem pa je minule dni razvnel navijaška čustva pri prebivalcih Slovenije, ki so srčno navijali zanj in spodbujali vse tekmovalce na dirki.

Preberite še:

Primož Roglič nepremagljiv v boju za zeleno

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

Deli