Primožu Rogliču kraljevska etapa od Ljubljane do Kamnika

Naš kolesarski as tudi med favoriti na jutrišnji zadnji etapi, kronometru Trebnje - Novo mesto

15:48

Kar včeraj le za nekaj metrov ni uspelo na celjskem Starem gradu, je našemu kolesarskemu asu Primožu Rogliču na današnji četrti, kraljevski etapi Dirke po Sloveniji, od Ljubljane do Kamnika, dolgi 155 kilometrov.

Primož Roglič je z zmago v Kamniku prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi Dirke po Sloveniji.
Primož Roglič je z zmago v Kamniku prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi Dirke po Sloveniji.

Tudi del te etape je šel po Celjskem in sicer so se kolesarji po vzponu na Pavličevo sedlo spustili v Logarsko dolino in nadaljevali mimo Solčave in Luč. Sledil je zahteven vzpon II. kategorije na Volovjek, zadnji pred ciljem, kjer je kot grom udaril Primož Roglič, član nizozemske ekipe Lotto Jumbo in pustil za sabo do te etape vodilnega Kolumbijca Rigoberta Urana in Poljaka Rafala Majko. Tudi po divjem spustu z Volovjeka do Kamnika je Primož uspel obdržati okrog 40 sekund prednosti in slavil veličastno zmago, s katero je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku in oblekel zeleno majico.

V ciljnem sprintu prve zasledovalne skupine je Rogličevo zmago za dvojno slovensko slavje dopolnil Matej Mohorič, član ekipe Bahrain Merida, ki je včeraj prav tako bil blizu zmagi na Starem gradu, tretji pa je bil lanski zmagovalec Dirke po Sloveniji, Poljak Rafal Majka, član moštva Bora Hansgrohe.

Rezultati 4. etape Ljubljana – Kamnik, 155 km:

Jutri se bo jubilejna 25. dirka po Sloveniji končala z vožnjo na kronometer od Trebnjega do Novega mesta, tudi v tej disciplini je Primož Roglič, aktualni svetovni podprvak v kronometru, eden od glavni favoritov, zato tudi že blizu skupni zmagi na slovenski pentlji.

VIDEO vrhunci 4. etape:

 

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

Deli