Priprave na odprtje urgentnega centra

8:26

Prihodnji teden bodo v Celju odprli urgentni center, ki bo prve paciente začel sprejemati konec decembra oziroma v prvih dneh januarja. Te dni tako v novo stavbo nameščajo še zadnjo opremo, ki je nujna za začetek delovanja centra. Skoraj vsakodnevno pa potekajo tudi pogovori med Splošno bolnišnico Celje in Zdravstvenim domom Celje. Slednji bo namreč imel po novem dežurne ambulante v urgentnem centru in ne več na svoji lokaciji v Gregorčičevi. Kar pa je izredno pomembno za vse, ki bodo zdravstveno pomoč potrebovali v popoldanskem ali nočnem času oziroma ob vikendih …

Največ usklajevanj je trenutno o tem, ali bo v urgentnem centru ves čas celotna dežurna ekipa družinskih zdravnikov, ponekod v Sloveniji v novih urgentnih centrih namreč ni tako, ampak so zdravniki zdravstvenih domov tam samo popoldne, ponoči in med vikendom. Tudi strokovni direktor celjskega zdravstvenega doma Milan Rajtmajer upa, da jim bo uspelo, da bi bila dežurna ambulanta v urgentnem centru ves čas.
Poleg tega potekajo tudi dogovori o tem, kje bodo reševalna vozila zdravstvenega doma, vendar to ni za bolnike ni tako pomembno, saj je izvoz v primeru posredovanja lahko izpred urgentnega centra ali zdravstvenega doma. Tik pred odprtjem centra se dogovarjajo še o finančno poslovnem vidiku, saj bo treba denar, ki je zdaj namenjen delu dežurnih družinskih zdravnikov preliti v del, kjer bodo ti opravljali delo v sklopu bolnišnice. (Simona Šolinič)

Deli