Prizidek je predčasno končan

13:00

Po sedmih mesecih gradnje je prizidek k Šolskemu centru Celje predčasno končan. V teh dneh zavod opremlja 700 kvadratnih metrov veliko stavbo, v kateri so štiri specializirane učilnice, prostori za laboratorijske vaje in praktični pouk, fitnes in večnamenska dvorana.
Stroški izdelave projekta, gradnje, prispevkov in nadzora so znašali približno milijon evrov. 170 tisoč evrov je prispevalo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, preostanek so sredstva zavoda. Za gradnjo prizidka je Šolski center Celje leta 2015 odkupil tri tisoč kvadratnih metrov sosednjih zemljišč. Odstranitev objektov in pridobivanje dovoljenj je trajalo dve leti, novembra 2019 so začeli graditi.
Po načrtih bodo dijaki začeli obiskovati pouk v novih prostorih 1. septembra, morda bo šola že po 1. juniju potrebovala dodatne prostore za izpeljavo mature in bo uporabila tudi prizidek. Vseh šest šol šolskega centra je sicer v ponedeljek ponovno odprlo svoja vrata za dijake zaključnih letnikov. Vrnili so se tudi študenti višješolskih programov in udeleženci izobraževanja odraslih.

TC, foto: arhiv ŠCC

SC_Celje-prizidek1V prizidku k Šolskemu centru Celje bodo štiri specializirane učilnice, prostori za laboratorijske vaje in praktični pouk, fitnes in večnamenska dvorana.

Deli