Proizvodnja koles še naprej pod okriljem Turne

Drugače poslovni model proizvodnje in prodaje

10:23

Podjetje Turna iz Šoštanja bo po napovedih direktorja Vladimirja Pogača kmalu predstavilo načrte, ki jih pripravlja za družbo Gor kolesa. Za zdaj je Pogač povedal le, da proizvodnja koles ostaja pod okriljem Turne, prodajo pa bo prevzelo drugo podjetje.

pony-press-photo-ziga-intihar-105Kot je znano, je Turna, ki se v glavnem ukvarja z izdelovanjem komponent za proizvajalce gospodinjskih aparatov, lani družbo Gor kolesa odkupila od Gorenja. Velenjska družba je Gor kolesa, ki izdelujejo sodobnejšo različico kultnega kolesa pony, ustanovila pred dvema letoma. Sprva je bil družbenik v podjetju tudi ljubljanski BTC, ki pa je kmalu izstopil iz družbeništva. Gorenje je načrtovalo, da bo poleg koles po vzoru ponyja, izdelovalo še gorska kolesa, nato še moško in žensko cestno kolo ter pozneje še električno kolo. Načrtovalo je tudi, da bo ponyje prodajalo v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji.

Že po dobrem letu delovanja so v Gor kolesih zmanjšali obseg proizvodnje, saj prodaja koles ni bila takšna kot so pričakovali. Razlog so bile previsoke cene, podjetje pa je ustvarilo več izgube kot prihodkov. Kot pravi direktor Turne, so bili izdelki Gor koles dobri, tudi blagovna znamka pony je še vedno zelo prepoznavna. Očitno pa proizvodnja in prodaja potrebujeta drugačen poslovni model, ki ga bodo, kot že rečeno, novi lastniki predstavili prihodnji mesec.

JI

Deli