Promocija videospota Boštjan Korošca – ‘Uspomene sve će sjati’

8:54

Zdaj že davnega leta 1963 je Kornelije Bato Kovač napisal skladbo “Četiri mladića idu s Trebevića”. Skladba je hitro postala kultna in je še danes zelo popularna. Gre za skladbo, ki jo povezujemo z izleti, druženjem, brezskrbno mladostjo …

Več kot petdeset let kasneje je Kornelije Kovač napisal svojevrstno nadaljevanje skladbe “Četiri mladića idu s Trebevića”, in sicer skladbo “Uspomene sve će sjati kao dijademe”. Pri tej skladbi sta moči združila eden najslavnejših skladateljev, pianist, producent in aranžer z območja bivše Jugoslavije Kornelije Bato Kovača in mlad šolan pevec iz Celja Boštjan Korošec.

Besedilo za skladbo je pred mnogimi leti napisal legendarni pesnik Duško Trifunović in ga ob posebni priložnosti poklonil Korneliju Kovaču z besedami “Vidi hoće li ti se dopasti…”
Kot pravi Kornelije Kovač je v besedah “Uspomene sve će sjati kao dijademe, svaka će se mladost zvati dobro staro vrijeme” takoj prepoznal nadaljevanje legendarne pesmi in se odločil, da bo počakal na pravi trenutek in pravega pevca, da jo posname. Kot pravi so “stvari” prišle na svoje mesto, ko je spoznal Boštjana Korošca.

Boštjan Korošec pravi, da je od nekdaj oboževal glasbo Kornelija Kovača in mu je v veliko čast, da je prišlo do njunega sodelovanja.

Vabimo vas na predstavitev videospota Boštjana Korošca “Uspomene sve će sjati”, ki bo v petek, 12. decembra, ob 18. uri v Mestnem kinu Metropol.

Videospot za skladbo je številna ekipa mladih umetnikov, pod vodstvom Boštjana Korošca in Igorja Pečolerja, posnela v Sarajevu in Celju produciral pa ga je Vocal BK Studio. Videospot si lahko ogledate tudi na spodnji povezavi.

Deli