Prostore Atrija v Celju kupil Staninvest

11:49

Nova lastnica prostorov Atrija v poslovno-garažni stavbi na Glaziji v Celju bo mariborska družba Staninvest, ki se ukvarja s poslovanjem z nepremičninami in je po zlomu Atrija prevzela upravljanje tudi več stanovanjskih stavb v Celju.

Staninvest bo za poslovne prostore, ki merijo nekaj več kot tisoč kvadratnih metrov, ter za pisarniško opremo in za devet parkirnih mest v garažni hiši plačal 970 tisoč evrov. To je 120 tisoč evrov več, kot je znašala izklicna cena na včerajšnji dražbi, na kateri sta se za Atrijeve prostore potegovala še dva kupca. Eden od njiju je bilo podjetje Trapez, ki je povezano z lastniki celjskega Voca in je nekaj Atrijevih pisarn imelo v najemu.

Atrij Celje, prazni prostori - 10.3.2017 poslana na NTStečajna upraviteljica Katja Lušina je bila ta teden uspešna tudi pri prodaji zemljišča, ki ga je imel Atrij na Viču v Ljubljani. 4.600 kvadratnih metrov veliko nezazidano stavbno zemljišče je na dražbi kupil republiški stanovanjski sklad. Tudi na tej dražbi je bilo več kupcev, zato je upraviteljici končno ponudbo za zemljišče uspelo zvišati na 927 tisoč evrov, kar 117 tisoč evrov več, kot je bila izklicna cena.

JANJA INTIHAR
Foto: arhiv NT&RC

Deli