Prvi prejemniki nagrad znani, a še ostajajo skrivnost

Priznanja bodo podeljena na osrednji občinski proslavi ob kulturnem prazniku, 3. februarja

14:48

Za prvo podelitev nagrad za vidne dosežke na področju kulture v Mestni občini Celje je do predpisanega roka na podlagi javnega razpisa na Zavod Celeia prispelo deset kandidatur, ki jih je posredovalo 8 predlagateljev. Nagrade bodo podeljene na osrednji občinski prireditvi ob kulturnem prazniku.

Za najvidnejše dosežke v preteklem letu je bilo predlaganih 6 kandidatov (med njimi dva posameznika), za življenjsko delo pa štirje kandidati (med njimi trije posamezniki).

Največ predlogov, in sicer za 6 kandidatov, je bilo s področja uprizoritvene umetnosti, od tega 3 kandidati ustvarjajo v dramskem gledališču, dva v sodobnem plesu in plesnem gledališču, en kandidat pa v glasbenem gledališču. Za dosežke na področju glasbene umetnosti sta prispela dva predloga, za likovno umetnost oziroma vizualno kulturo en predlog, en kandidat pa prihaja tudi s področja varstva kulturne dediščine.

Prejemniki prvih nagrad za dosežke v kulturi v celjski občini bodo razkriti na osrednji prireditvi ob kulturnem prazniku, 3. februarja v Narodnem domu v Celju, ki letos praznuje 120-letnico.
Prejemniki prvih nagrad za dosežke v kulturi v celjski občini bodo razkriti na osrednji prireditvi ob kulturnem prazniku, 3. februarja v Narodnem domu v Celju, ki letos praznuje 120-letnico.

O nagrajencih je odločala strokovna komisija, ki jo sestavljajo Slavko Pezdir kot predsednik komisije, namestnica predsednika Anka Aškerc, člani komisije pa so Nenad Firšt, dr. Aleksander Žižek in Matjaž Brežnik.

Nagrajence je strokovna komisija že izbrala, imena dobitnikov priznanj pa ostajajo skrivnost vse do podelitve, ki bo na osrednji proslavi ob občinskem prazniku, v petek, 3. februarja, ob 19.30 v Narodnem domu v Celju. Proslavo bo režiral Tomaž Krajnc, slavnostni govornik bo dr. Tonček Kregar, direktor Muzeja novejše zgodovine Celje, zasnova celostne podobe novih priznanj pa je delo oblikovalke Tine Pregelj Skrt.

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

 

Deli