Prvi skupni videospot Ansambla Saša Avsenik z virtuozom kitare Gregorjem Avsenikom

7:00

Z velikim veseljem vam predstavljamo prvi skupni videospot Ansambla Saša Avsenik z virtuozom kitare Gregorjem Avsenikom. Skladba »Spomin na Paris« je avtorsko delo Gregorja Avsenika v celoti. Nostalgična skladba je pravi balzam za dušo in srce, ki vam bo pričarala romantiko mestnih ulic in vseh lepot, ki jih ponuja čarobno mesto Paris.

!cid_image005_jpg@01D35D68

»Kot privid prikrade se,

kot sonce ogreje me.

Dušo napolni, srce razigra mi …«

 

 

 

Skladba, ki vam jo danes predstavljajo ob živi sliki, je že pred mnogimi leti zazvenela na velikem odru Slovenske filharmonije v Ljubljani pod naslovom Valček intermezzo. V tistem času jo je Gregor Avsenik izvajal kot instrumentalno skladbo s kitarskim orkestrom Ljudmila Rusa, v katerem je bil dolgo tudi koncertni mojster. Pozneje pa je skladbo priredil za Ansambel Saša Avsenika in jo obogatel še z besedilom, posvečenim ženi Katarini. Postala je skoraj nepogrešljiva v skupnem koncertnem repertoarju obeh prej omenjenih izvajalcev.

cof

Videospot za skladbo Spomin na Pariz je nastal v produkciji Mediaspota, režisersko taktirko pa je vihtel Perica Rai. O samem nastajanju spota nam je povedal naslednje: »Snemanje pesmi Spomin na Pariz je bilo zame kot režiserja precej čustveno. Morda tudi zato, ker je po mojem ena najlepših pesmi, ki sem jih kadarkoli slišal. V videospotu sem hotel prikazati pomembnost posameznega trenutka v življenju. Prav vsak trenutek ti namreč lahko spremeni življenjsko pot.«

V spotu namreč spremljamo mlad par, katerega obisk Pariza in njuno naključno srečanje dodobra zaznamuje njuno nadaljnjo življenjsko pot.

Deli