Pust, pust, nasmejanih ust!

5:51

Da v knežje mesto prihaja pust in z njim pomlad, že od začetka tedna naznanja pošast Monko, ki mesto opazuje z viška nad celjsko zvezdo. Na današnjo pustno soboto pa bodo za prešerno pustno vzdušje v središču Celja poskrbeli osnovnošolci z dopoldansko parado, veselo rajanje bo organizirano tudi v celjskem mladinskem centru. Popoldan bo v dvorani Glasbene šole tudi tradicionalna plesno pustna prireditev Brezova metla.

Valentin in Pust prihajata v središče Celje odgnat zimo, ki pa se še ne da.
Lani je imal Pust veliko več dela z odganjanjem zime.

Čeprav letošnji pust z odganjanjem zime ne bo imel ravno veliko dela, pa bo dogajanje v Celju kljub vsemu pestro in veselo. Kljub pomladanskim temperaturam bodo gotovo še vedno teknili tudi pustni krofi. Veselo pisano rajanje bodo to dopoldne v mestnem jedru zaznamovali osnovnošolci iz Osnovne šole Lava, ki pod vodstvom Marijane Kolenko parado prireja že 14. leto zapored. Letošnja tema so letni časi.

Dopoldan bo pustno rajanje tudi v Celjskem mladinskem centru, kjer za najmlajše pripravljajo gledališko predstavo »Vrtinec pustnih junakov«. Popoldan bo nato v dvorani Glasbene šole Celje še tradicionalna plesno pustna prireditev Brezova metla, v organizaciji društva za umetnost plesa Harlekin Celje. Posebnost letošnje Brezove metle so pustni liki Borovega gostüvanja, ki je posebnost Prekmurja. S temi liki, preoblečenimi v sodobni plesni izraz urbane sredine, želijo plesalci dodati svoj delež k 100. obletnici priključitve Prekmurja k matični Sloveniji.

Sicer pa bo pustni utrip v Celju čutiti tudi v prihodnjih dneh. Vrhunec bo seveda na pustni torek. Že dopoldan se bodo skozi mestno središče sprehodili učenci II. osnove šole, osrednja parada v organizaciji Zavoda Celeia Celje pa bo ob 16. uri na Glavnem trgu.

LKK

Deli