Radio Celje praznuje 64. rojstni dan

Boagata zgodovina kot zaveza in navdih za delo v sedanjosti in prihodnosti

9:01

Danes je rojstni dan našega radia. Praznujemo 64. leto delovanja, odkar se je 19. septembra 1954 z Ostrožnega prvič oglasil Radio Celje, nekaj dni pozneje pa potem začel redno oddajanje. Bogata zgodovina in tradicija za nas ustvarjalce radia predstavljata velik navdih in zavezo za uspešno delovanje tukaj in zdaj. Hkrati pa pa preteklost in sedanjost predstavljata tudi velik izziv za prihodnost.

Radio Celje, nov studio, Saška Pukl - 20.9.2016 poslana na NTRadio Celje danes oddaja 24 ur na dan in ima status radijskega programa posebnega pomena. Kar pomeni, da svoj širok krog zvestih poslušalcev ob dobri glasbi poskuša ohranjati in širiti predvsem tudi s kakovostno in ažurno lokalno informacijo, poročanjem o aktualnem dogajanjem na Celjskem, v razvejani regiji od Rinke do Sotle.

Ob tej priložnosti so trije zaposleni na Radiu Celje, ki delujejo na različnih področjih ustvarjanja radijskega programa, predstavili svoj pogled na to, kako vidijo poslanstvo sodobnega radia in čemu dajejo poudarek pri svojemu delu.

Aljoša Bončina, vodja tehnike in informatike ter glasbeni urednik:

Špela Ožir, ki poroča o dogajanju v spodnji Savinjski dolini, je novinarka mlajše generacije, a tudi že s precej izkušnjami. Delo na radiu je zanjo velik izziv:

Voditeljici, Evi Popovič, najmlajši med mojimi sogovorniki, lahko vsako jutro v delovnem tednu prisluhnete v jutranjem programu, v katerega je s svojim sovoditeljem Deanom Krajncem vnesla svežino in mladostnost.

Boj na medijskem trgu je neizprosen, pritiski po komercializaciji veliki. A Radio Celje si bo še naprej s svojo lastno vizijo, identiteto, ustvarjalnostjo, svežino in kredibilnostjo, sledenjem tehnološkim izzivom ter z angažirano ekipo zaposlenih in sodelavcev prizadeval, da ostane vaš zvesti sopotnik in vaša prva radijska izbira.

Radio Celje, nov studio, - 20.9.2016 poslana na NT
Brez sodobne tehnologije si danes ni mogoče predstavljati kakovostnega radia. Radio Celje je pred časom temeljito prenovil studio, odkoder vsakodnevno oddaja program.

Več o zgodovini Radia Celje

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

Deli