Ratejeva izvrstna v Celju

20:41

Martina Ratej je prvi dan odprtega atletskega prvenstva Slovenije v Celju v metu kopja zmagala in s 63,79 m znova potrdila mednarodno normo (61,50 m) za svetovno prvenstvo, ki bo v Dohi med 27. septembrom in 6. oktobrom.

“Zadovoljna sem s tekmo, v načrtu je bilo že pred sezono, da je za prvi del sezone vrhunec prav DP. Žal je manjša daljava od pričakovanj, toda tudi sezona se je začela malo slabše. Današnji dosežek je res dober, sem v formi in lahko pričakujem v nadaljevanju še boljše mete,” je Ratejeva pojasnila in izpostavila, da je na stadionu Kladvarja končno prebila “magično” mejo 62 m.

Martina Ratej
Martina Ratej

Maruša Černjul je nato v skoku v višino preskočila 1,92 m, na višini norme za SP, 1,94 m, pa je bila dvakrat zelo blizu. “Zadovoljna sem, a tudi malo razočarana, ker nisem dosegla norme, ki sem ji bila dvakrat blizu. Malo energije so mi pobrali skoki in poprave na nižjih višinah, potem pa še skok na 1,92, ko sem bila zelo vesela in sem izgubila energijo ob tistem kričanju,” je dejala Černjulova. 

Maruši Černjul ni uspelo izpolniti normo za nastop na evropskem prvenstvu v Berlinu.
Maruša Černjul

Maja Mihalinec je nato že v kvalifikacijah teka na 100 m tekla 11,20 sekunde, norma za SP je 11,24, vendar je pihal premočan veter v hrbet, in sicer 3,4 m/s. V finalu pa je veter pihal v prsi -0,8 m/s in je tekla 11,46 sekunde.

Anita Horvat je v teku na 400 m slavila z 52,38 in po slabšem začetku zaostala za normo za Doho, 41,80.

STA, AB

Foto: SHERPA (arhiv NT&RC)

Deli