Razigrani muzikanti

10:14

razigrani-muzikantiRazigrani muzikanti predstavljajo Na Martinovo Nedeljo v Laškem in Spomin na deda.

Ansambel deluje od leta 2008 in ga sestavlja pet glasbenikov z dolgoletnimi izkušnjami v igranju v različnih zasedbah po Sloveniji, vsi pa izhajajo iz Laškega in okolice. Igrajo različne privatne zabave, javne veselice, koncerte, TV-oddaje in drugo.
Veliko pozornosti posvečajo zabavni in pop glasbi kjer postrežejo z največjimi slovenskimi, kot tudi tujimi uspešnicami. Takrat poprimejo za inštrumente kot so bobni, klaviature, električna kitara, saksofon, pozavna.

Pesem Na Martinovo Nedeljo v Laškem je delo klarinetista Boštjana Gradiča in je tako avtor besedila kot avtor skladbe. Aranžma so naredili Razigrani Muzikanti.
Ideja in želja občanov je bila, da bi pesem posvetili prazniku v Laškem sv. Martina in ker imajo v Laškem cerkev posvečeno sv. Martinu so se odločili, da napišejo pesem ki bo opevala njihov praznik, Martina in kraj.

Besedilo in melodijo za pesem Spomin na Deda je napisal harmonikaš Sebastjan Skrbinek, aranžma Razigrani Muzikanti. Posvečena je njegovemu staremu očetu kateri je bil tudi muzikant in tisti ki mu je pokazal prve korake na harmoniki. Pesem opeva to njuno zgodbo.

Več tudi na www.razigrani-muzikanti.si ali Fb.

Deli