Razpis za upravnika gledališča netransparenten?

17:30
Damjan-Trbovc_MG_9518
Damjan M. Trbovc, foto: SLG Celje

Sindikat delavcev Slovenskega ljudskega gledališča Celje je na tamkajšnjo občino naslovil pismo, na podlagi katerega je Občinska komisija za imenovanja podaljšala rok za prijave na razpis za delovno mesto upravnika gledališča v naslednjem mandatu. V sindikatu so sedaj tudi sami k prijavi na razpis povabili več uglednih strokovnjakov.
V Sindikatu delavcev Slovenskega ljudskega gledališča Celje opozarjajo, da je občinska komisija za imenovanja razpis za delovno mesto upravnika gledališča objavila na precej netransparenten način, med prazniki in le v lokalnem časopisu, zaradi česar bi za prosto delovno mesto težko izvedel primeren kandidat iz slovenskega prostora. Predsednik sindikata Damjan M. Trbovc pravi, da so razpisi prepogosto objavljeni brez misli o tem, kaj želi ustanovitelj nekega javnega zavoda z njimi doseči. Dodaja še, da je razpis tokrat ustrezal vsem pravnim in formalnim predpisom, kljub temu pa je bil dokaj neživljenjski.

Delavci so sami k prijavi osebno povabili več uglednih strokovnjakov. Po besedah predsednika sindikata Damjana M. Trbovca pa to ne kaže na nezaupanje do sedanjega vodstva in upravnice SLG Celje mag. Tine Kosi. Za odziv na opozorilo sindikata glede objave razpisa smo prosili tudi Mestno občino Celje, odgovor še pričakujemo.

TINA STRMČNIK
Foto: Arhiv NT (GrupA)

slg_oder_pod_odrom_urejanje_gr_2215

 

banner-ntrc-martinovanje