S kolesom ali na konju

14:33

Obsotelje in Kozjansko boste lahko kmalu raziskovali na kolesu ali na konju. Območje ima namreč velik potencial za razvoj konjeniškega in kolesarskega turizma. Odlično vzpostavljeno osnovno infrastrukturo in potencial za čezmejno sodelovanje so prepoznali tako na slovenski kot na hrvaški strani in nastal je projekt „Interpretacija naravne in kulturne dediščine za aktiven oddih“ ali krajše Ride and Bike II. Projekt, vreden dobrih 875 tisoč evrov, sofinancira Evropska unija.

Turisti v Obsotelju in na Kozjanskem navadno ostajajo le nekaj dni, zato tamkajšnji turistični ponudniki že več let iščejo načine, kako jih prepričati, da podaljšajo svoje bivanje v teh krajih. Ena od rešitev je boljša ponudba aktivnega preživljanja počitnic. Tako je septembra lani Razvojna agencija Sotla začela izvajati projekt Ride and bike II. Gre za nadgradnjo leta 2016 končanega projekta. Ta v ospredje postavlja turiste, ki želijo območje spoznati na bolj aktiven način. Ključni rezultat projekta predstavlja prispevek k povečanju števila obiskovalcev in nočitev.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Projekt povezuje naravno in kulturno dediščino z aktivnim turizmom. Kot je povedala direktorica Razvojne agencije Sotla Bojana Žaberl, je glavni cilj razviti specializirane oblike konjeniškega in kolesarskega turizma v povezavi s kulturno in naravno dediščino tega območja. Za dosego cilja se bodo lotili različnih projektnih aktivnosti.

Projekt bo trajal 30 mesecev in se bo končal leta 2021. Stal bo dobrih 875 tisoče evrov, večino denarja bo prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj.

Partnerji v projektu RIDE&BIKE II-1
Partnerji v projektu RIDE&BIKE II

LKK, foto: RA Sotla

Deli