S pesmima Katjuša in Slovenija, od kod lepote tvoje očarali v Rusiji

Celjsko zastopstvo z najlepšimi vtisi s festivala športa in kulture v partnerskem mestu Ščjolkovo

6:00

Iz Ščjolkovega se danes v Slovenijo vračajo dijaki I. gimnazije v Celju in Gimnazije Celje Center ter predstavniki delegacije celjske občine, ki so se minuli konec tedna udeležili festivala športa in kulture v tem partnerskem ruskem mestu.

Skupinska slika vseh udeležencev festivala pred centrom Junarjmejec v Ščjolkovem
Skupinska slika vseh udeležencev festivala pred centrom Junarjmejec v Ščjolkovem

Kot je v govoru ob zaključku festivala povedal namestnik načelnika okrožja Ščjolkovo Jurij Rodionov, dogodek, na katerem je ob celjski zasedbi nastopilo še 13 šol iz Rusije, Belorusije, nima tekmovalnega značaja, ampak je v prvi vrsti namenjen druženju in sklepanju novih vezi prijateljskih vezi med mladimi iz različnih držav. Kljub temu velja poudariti, da so celjski dijaki s svojim nastopom, ko so zapeli Slovenija, odkod lepote tvoje in Katjušo, prejeli gromek aplavz in stoječe ovacije. Za celjske dijake je bila to izjemna izkušnja, kar je poudarila tudi Lara Kosi, dijakinja 2. letnika Gimnazije Celje Center.

rpt
Lara Kosi

Tudi Jaka Muhedinovič, dijak 3. letnike I. Gimnazije v Celju, domov odhaja z najlepšimi vtisi.

Jaka Muhedinovič
Jaka Muhedinovič

Vodja celjske delegacije, podžupan Vladimir Ljubek, je bil prav tako zelo zadovoljen, tudi navdušen, ker je naši ekipi znova uspelo zmagati v vlečenju vrvi.

Po koncu festivala so v nedeljo celjski dijaki skupaj z beloruskimi obiskali še Moskvo.

Vodilna člana celjske delegacije v Ščjolkovem, podžupan Vladimir Ljubek (v sredini), Srečko Erjavec, predsednik komisije za mednarodne odnose celjskega mestnega sveta in prevajalka Valerya Koval, pred dvema letoma tudi sama udeleženka festivala.
Vodilna člana celjske delegacije v Ščjolkovem, podžupan Vladimir Ljubek (v sredini), Srečko Erjavec, predsednik komisije za mednarodne odnose celjskega mestnega sveta, in prevajalka Valerya Koval, pred dvema letoma tudi sama udeleženka festivala.

športne igre - IMG_20190518_122925

naša komanda spartakprvo mesto vlečenje vrvi

cof

junarjmejec ponočiROBERT GORJANC

 

Deli