Po obnovi avla prijaznejša do ranljivih skupin

5:00

Šoštanjska občinska stavba, stara okoli 70 let, spet dobiva mladostno podobo. Danes opoldne bodo tam namenu predali obnovljeno avlo. Za večji dostop starejših, gibalno oviranih in mamic z vozički, bosta poskrbeli novi dvigali.

Stavba občinske uprave, kjer imajo svoje prostore tudi policija, banka, zavod za kulturo in številna društva, je bila zgrajena okoli leta 1950. Stavba vse od časa gradnje ni bila deležna pomembnejših obnovitvenih del, pravi šoštanjski župan Darko Menih. “Postala je neprijazna ljudem, kar nam ni v ponos. Zato smo se odločili, da položimo nova tla, prostore prebelimo, uredimo nova avtomatska vhodna vrata, prostor pa polepšamo z rožami.”

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Novost sta tudi dvigali, prvo obiskovalce pripelje do avle, drugo pa v višja nadstropja in pisarne. Tako je občinska stavba bolj prijazna invalidom in ranljivim skupinam. Občina je za celotno naložbo doslej odštela dobrih 400.000 evrov. V prihodnje namerava glede na denarne zmožnosti obnoviti tudi preostali dve nadstropji občinske stavbe in tamkajšnjo sejno dvorano.

TS
Foto: Občina Šoštanj

vabilo-avla