Samotni zahod navdušil

8:38

Na odru Gledališča Zarja Celje v Trnovljah je bila sinoči četrta tekmovalna predstava letošnjih 24. Novačanovih gledaliških srečanj. Člani gledališča Toneta Čufarja iz Jesenic so predstavili odlično črno komedijo Samotni zahod znamenitega irskega avtorja Martina McDonagha, v režiji Gabra K. Trseglava.

igralec-vecera-4Predstava, katere dogajanje je postavljeno na obrobje manjšega irskega mesta v devetdesetih letih prejšnjega stoletja govori o sovraštvu in ljubezni med dvema bratoma, o njunih zamerah in odpuščanju, o neizpolnjeni ljubezni, o dobroti in upanju lokalnega župnika, o brezupu in samoti ter strahu pred njo, o življenju in smrti. S črno komedijo so se Jeseničani uvrstili med sedem najboljših amaterskih gledališč v Sloveniji in zamejstvu.

Komisija občinstva je za igralca večera izbrala Boštjana Smukavca v vlogi očeta Welsha, kateremu je svoje umetniško darilo – sliko – podelil celjski slikar Stane Petrovič – Čonč.

Letošnja Novačanova gledlaiška srečanja pa prav danes prinašajo na oder kulturnega doma v Trnovljah tudi celodnevno gledališko delavnico, ki jo vodi letošnji selektor, gledališki igralec Marko Plantan. Gledališki spored 24-ih Novačanovih gledaliških srečanj se bo zaključili naslednji vikend, s petkovo peto tekmovalno predstavo celjske Hiše kulture ter sobotno domačo premiero komedije Isidorja Štoka: Božanska komedija v režiji Cvetke Jovan Jekl, ob asistenci Tomaža Krajnca in z razglasitvijo najboljše gostujoče predstave po oceni občinstva.

LK, foto: KUD Zarja