San Di EGO praznujejo 5. letnico delovanja in predstavljajo singel “Nisem svetnik”

11:24

sandiego-1“To je pesem avtorskega dvojca Nino Ošlak/Igor Pirkovič, ki govori o večno aktualnih ljubezenskih problemih in nerazumevanju drug drugega, kar se največkrat konča z razhodom partnerjev. Ljudje smo kakršni smo in se lahko spremenimo/prilagodimo le do določene mere in še to le, če je prisotna prava ljubezen. Pesem je kljub neljubi tematiki inštrumentalno “vesela” in malce izven našega običajnega klasično rokerskega stila, ampak tako smo tudi hoteli” pravi pevec skupine Sergej Škofljanec.

“Začeli bomo s klubsko turnejo, ki bo trajala od februarja do aprila v okviru katere bomo obiskali tudi kraje, kjer do sedaj še nismo igrali. Nato sledi sklop poletnih koncertov na prostem, proti koncu leta bomo našo 5. obletnico proslavili z večjim koncertom v prestolnici, vmes bomo pa seveda izdajali nove single in videospote” pravi bobnar skupine Jure Doles.

San Di EGO je slovenska rock skupina, ki je nastala v začetku leta 2013 in jo sestavljajo štirje izkušeni glasbeniki: Sergej Škofljanec (vokal, akustična kitara, klavir), Matic Ajdič (električna kitara, spremljevalni vokal), Martin Rozman (bas kitara, spremljevalni vokal) in Jure Doles (bobni). Trenutno veljajo za eno najuspešnejših novih rock skupin in eno najboljših rock skupin v živo.

Svoj prvi album so izdali oktobra 2014, mesec kasneje si imeli koncert v Ljubljanski Biljardni hiši z rekordno udeležbo. Konec februarja 2016 so San Di Ego presenetili tudi z nastopom na EMI s skladbo ‘Brez tebe’, s katerim so navdušili ne samo žirijo, ampak tudi širše občinstvo po Sloveniji. Sledila je še ena uspešna predelava velikega hita iz osemdesetih ‘Touch me’  Samanthe Fox, zaradi katere se je slednja celo odzvala in z videom sporočila, da je to zanjo najbolj posebna priredba pesmi, kar jih je kdaj slišala. Marca leta 2017 so izdali drugi album, ‘Doktor za rock’n’roll, ki so ga predstavili z uspešnim nastopom v nabito polni ljubljanski Cvetličarni, kjer so združili moči z Aleksandrom Mežkom in posneli koncertni videospot ‘Gledam tvoje slike’.

sandiego-2V poletju 2017 so na festivalu Pivo in Cvetje v Laškem izpolnili sanje in skupaj na odru nastopili s Samantho Fox – ideja, ki se je sprva zdela kot neslana šala se je uresničila!

banner-ntrc-martinovanje

Deli