SDH pred skupščino v nakup terjatev Polzele

14:08

SDH, upravljavec državnega premoženja, je odkupil sveženj terjatev do propadajoče Polzele. Med prodajalci je tudi Bank of America Merrill Lynch.

Proizvodni kompleks Tovarne nogavic Polzela
Proizvodni kompleks Tovarne nogavic Polzela

To je tista družba, ki je terjatve najprej kupila od državne slabe banke. SDH je terjatve odkupil le dobra dva tedna pred napovedano skupščino Polzele, kjer naj bi država z dokapitalizacijskim vložkom postala edina lastnica polzelskega tekstilnega podjetja.

Država je torej preko državne DUTB terjatve prodala – po kakšni ceni ni znano – in pred dnevi je prav tako državni SDH te iste terjatve v višini 4,2 milijona evrov kupil nazaj. Kot pravijo pri slovenskem upravljavcu z državnim premoženjem so zanje dobili popust, kolikšen ne želijo razkriti. SDH je terjatve odkupoval od Merrill Lyncha, Nove ljubljanske banke in Gorenjske banke.

V zadnjem času se je o možnih rešitvah polzelske tovarne nogavic veliko ugibalo, malo je bilo oziroma je uradnih informacij. Predsednik uprave družbe Marko Klemenčič izjav na temo prestrukturiranja ne daje. Več naj bi bilo jasnega in povedanega po skupščini v začetku avgusta.

LK

Foto: GrupA

Deli