Še zadnjič očistimo naše kraje

7:00

Danes bo po vsej Sloveniji potekala akcija Očistimo Slovenijo, Še zadnjič, pod okriljem društva Ekologov brez meja. Večina občin v naši regiji se je pridružila akciji, zato danes vse od osme ure naprej pripravljajo različne aktivnosti.

Plastika, plastične vrečke
Trenutno je v slovenskem registru divjih odlagališč zbranih več kot deset tisoč divjih odlagališč, kar bi napolnilo kar 92 olimpijskih bazenov.

V največjem številu so se organizirali v Celju, je pojasnila lokalna koordinatorja Alenka Avguštin.

Preko tisoč dijakov gimnazije Celje-Center se bo v sklopu eko-športnega dne podalo v bližnje gozdove. Med drugim bodo očistilo okolico Šmartinskega jezera in Celjske koče. Vsi posamezniki se lahko akciji pridružijo ob 9. uri pri lokalu Špica. Prostovoljci bodo aktivni tudi v Slovenskih Konjicah. Na konjiškem mestnem trgu bodo otroci na stojnicah izmenjavali igrače in oblačila, ki jih ne potrebujejo več, medtem ko se bodo lahko njihovi starši zamudili pri čiščenju nabrežnin reke Dravinje. V Vojniku bodo na vse zasmetene kotičke občine odrinili izpred občine in sušilnice, v Šmarju pri Jelšah pa bodo krajani čistili v posameznih krajevnih skupnostih. V Žalcu so svoje občane pozvali k plemenitemu dejanju, da naj vsak posameznik pobere vsaj štiri smeti. Namen letošnje akcije namreč ni le očiščenje okolice, ampak spodbuditi pri ljudeh zavedanje o pomembnosti čistega okolja tudi za zanamce, je poudarila vodja komuniciranja pri Ekologih brez meja Katja Sreš.

Vsi prostovoljci, ki bi se še želeli pridružiti dobite informacije pri lokalnih koordinatorjih ali na spletni strani očistimo.si.

Screenshot_2018-09-14 Geopedia - interaktivni spletni atlas in zemljevid Slovenije
Vir: Geopedija

AH

Foto: arhiv NT (SHERPA)

Deli