Šentjurjevo vabi na pestro dogajanje v Zgornji trg

9:00

Zgornji trg danes v sklopu 29. Šentjurjevega gosti pester nabor prireditev, ki jih pripravljajo različna društva in organizacije. Na prizorišče vsake pol ure po krožni poti vozi turistični vlakec. Organizatorji si seveda želijo le še lepega vremena.

Na Šentjurjevem sejmu so med drugim na voljo izdelki domače in umetnostne obrti, kulinarične dobrote, pa tudi čebelarski in medičarski izdelki. Okoli poldneva bo dišalo po kisli juhi, v kuhanju katere bodo tokrat tekmovali podjetniki. Številni domačini, obiskovalci ter učenci osnovnih šol so se ob 9. uri podali na Jurjev pohod, po krožni poti se bodo nato iz Rozalije in Botričnice vrnili v Zgornji trg. Tam ne bo manjkalo niti dejavnosti za najmlajše. Na Ipavčevem vrtu bo namreč animacija za otroke.

Popoldan se bodo predstavniki krajevnih skupnosti pomerili na Šentjurjevih igrah, tekmovalni duh bo spremljal tudi vlečenje vrvi za prehodni pokal Šentjurjevega. Na prireditvenem prostoru Zgornji trg bo ob 18. uri revija narodno zabavnih ansamblov in pevcev občin Šentjur in Dobje, za veselo vzdušje bo tam sledila še Šentjurjeva veselica. Pestro dogajanje pod okriljem Šentjurjevega se sicer v občini obeta še vse do 2. maja.

TS

_L3U9745
Takole je komisija kislo juho ocenjevala lani. Letos bodo pod njenim budnim očesom to domačo jed kuhali podjetniki.