Septembra prva lopata za izgradnjo Poslovnega centra Vrelec

12:47

Na območju nekdanjega „Elektra“ v Rogaški Slatini bo čez osem mesecev stal poslovni objekt s 1285 kvadratnimi metri neto površine, s 34 pisarnami, predavalnico, sejno sobo, kavarno in parkiriščem. Nov Poslovni podjetniški center bo omogočal do 60 novih delovnih mest. Projekt, ki je vreden kar 2,3 milijona evrov, pa bo v celoti financirala občina iz lastnih sredstev.
Občina je leta 2014 kupila nepremičnino v lasti Elektra Celje, prav z namenom, da oživi gospodarsko dejavnost na območju, ki predstavlja stičišče med centralnim in severozahodnim, najgosteje poseljenim delom Rogaške Slatine. Projekt je zastavljen kot nadaljevanje uspešne zgodbe Mrežnega podjetniškega inkubatorja Vrelec, ki na manj kot kilometer oddaljeni lokaciji uspešno posluje od leta 2009. Župan Branko Kidrič:

Svečano pogodbo za obrtniška dela v vrednosti milijon 800 tisoč evrov je župan Kidrič danes podpisal z direktorjem podjetja GES, Jožetom Hartlom. Družba ima v domačem kraju že nekaj pomembnih gradbenih referenc, tako velikega projekta pa doslej še niso imeli.
Gradnja se bo začela s septembrom, zaključili naj bi jo konec aprila prihodnje leto. V maju in juniju bodo pridobili uporabno dovoljenje in stavbo opremili. Če bo šlo vse po načrtih, bo slavnostno odprtje tega velikega projekta ob občinskem prazniku prihodnje leto. Za vsebino se Kidrič ne boji.

V vsakem primeru gre za eno največjih gospodarskih spodbud s strani javnih inštitucij na območju Obsotelja in Kozjanskega od osamosvojitve naprej. Žal pa zanjo ni bilo mogoče pridobiti nobenih zunanjih evropskih ali državnih sredstev, tako je občina vsa potrebna sredstva s štiriletnim varčevanjem sredstev iz lastnih virov, brez zadolževanja, zagotovila sama.

20170829_102251[1]StO