Sestra Mara praznovala 106. rojstni dan

14:15

Preteklo soboto je svoj 106. rojstni dan praznovala sestra Mara Vampelj, redovnica Marijinih misijonark v župniji svete Cecilije na Bregu pri Celju.

Sestri Mari so ob častitljivem  jubileju čestitali celjska podžupanja Darja Turk in predstavnica za odnose z javnostmi Alja Tihle Hren, predsednik krajevne skupnosti Pod gradom Vladimir Ljubek ter predstavnici Rdečega križa in župnijske Karitas. Sestra Mara je svoj jubilej praznovala kar štiri dni, saj so se vse od petka vrstili številni obiski. Med pogostitvijo je slavljenka povedala, da si je želela leteti z balonom, vendar se boji, da bi kdo mislil, da se ji je zmešalo. Sestra Mara torej ostaja nadvse pozitivna.

LRM_EXPORT_20180813_093908Mara Vampelj je v Celju od svojega 99. leta. Pred tem je kot redovnica delovala najprej v Italiji, nato je v sedemdesetih letih prišla nazaj v Slovenijo in delovala v več krajih. Pri svojih 85 letih je odšla na misijon v Bosno in Hercegovino, kjer je pomagala v sestrski skupnosti, ki je nudila pomoč beguncem. Sestra Mara, ki je zaradi osteoporoze na vozičku, pravi, da se s pozitivno naravnanostjo premaga vsako oviro.

AH

Foto: Marjan Marić

Deli