Skrivnost – prekletstvo izginotja mladega Jureta

12:36

Aprila je minilo 17 let od izginotja mladega Celjana Jureta Plevnika. Gre za enega najbolj skrivnostnih primerov izginotij v Sloveniji. Sled za Plevnikom se je izgubila 7. aprila, ko naj bi ga iz šole odpeljal eden od njegovih prijateljev, ki naj bi v vseh teh letih spreminjal svoje izjave, vendar ga za utemeljenega osumljenca nikoli niso označili.

Več podrobnosti in informacij o najskrivnostnejšem primeru izginotja v Sloveniji v tiskani izdaji Novega tednika. 

Do danes še ni jasno, kaj se je tistega popoldneva dogajalo, razen tega, da je ena izmed možnih zadnjih Juretovih lokacij bilo območje v Zgornji Savinjski dolini. Skoraj nihče ne verjame več, da bo policija odkrila resnico o tem, ali da je Plevnik danes še živ. V kolikor je bil umorjen, je njegov morilec še danes na prostosti, kar pomeni, da vsi organi pregona niso naredili dovolj, da bi storilca našli in kaznovali.

Plevnik

V vseh teh letih je bilo sicer ogromno iskalnih akcij, v katerih pa njegovega trupla niso našli. Ko smo se pred leti pogovarjali z nekaterimi Juretovimi sošolci in znanci, so nam dejali, da so ob zaslišanjih policije dobili občutek, da policija tava v temi in popolnoma vsi so bili prepričani, da Jure ni več živ in da zagotovo ne drži, da je odšel v tujino. Tudi njegova učiteljica računalništva nam je omenila, da so policisti z njo prvič opravili pogovor šele po enem letu od izginotja o tem, koliko je Plevnik bil dober pri delu z računalnikom. Ves čas je namreč obstajal sum, da bi se Plevnik lahko s svojim hekerskim znanjem zapletel v sporne posle, posledica česar bi lahko bila njegova nasilna smrt. Zato bi bili podatki učiteljice pomembni že v prvih dneh preiskave in ne šele po enem letu. Je pa policija natanko pred desetimi leti naredila izjemo v kriminalistični praksi: podala je kazensko ovadbo zaradi umora Jureta Plevnika in to kljub temu, da njegovega trupla niso našli.

Več podrobnosti v tiskani izdaji Novega tednika. 

Deli