Skrivnosti priprave vrhunske skodelice kave

13:23

Ali veste, kaj je najbolj pomembno pri pripravi popolnega espressa? Koliko časa je potrebnega, da se naučite ustvarjati s kavno peno, ki je pika na i vsaki kavi? Vse to so se naučili obiskovalci Ambient caffeja Celje, ki so skupaj z glasbenico Leo Sirk in izkušenimi baristi spoznali skrivnosti priprave vrhunske skodelice kave.

lea-sirk-2Lea Sirk je uživala ob pripravi svojega espressa, ob kavnih koktejlih ter ustvarjanju s peno in mlekom. Le kaj ji je povzročalo največ preglavic? »Nisem si predstavljala kako pomemben je sam postopek priprave kave, če želimo, da je okus res pravi. Komaj sem čakala, da poskusim na peni ustvariti kakšno svojo umetnino, pa sem kaj kmalu ugotovila, da le ni tako lahko, kot se sliši. Ampak saj veste, kaj pravijo, da vaja dela mojstra,« je dodala Lea.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Udeleženci so imeli edinstveno priložnost spoznati zanimivosti o poreklu kave, pripravi espressa in preizkusiti svojo umetniško žilico z ustvarjanjem na mlečni peni. Izjemno navdušenje so poželi kavni koktejli. Vsak obiskovalec je lahko poskusil zmešati svojega.

Najpomembnejši pa je bil užitek v pitju popolnega espressa, narejenega izpod rok vrhunskih Barcaffe baristov, mojstrov priprave popolne skodelice najljubše kave.

 

Deli