Skupina Malibu praznuje 30 let

9:16

malibuSkupino Malibu iz Ilirske Bistrice je leta 1989 ustanovil Marjan Uljan. Istega leta je nastala njihova prva skladba »Mi, Primorci«, ki je kmalu postala tako-rekoč primorska himna. Takrat je bilo veliko povpraševanje po tujini in odpravili so se na krajšo turnejo po Švedski, kjer so nastopali za naše zdomce. Po dveh letih skupnega igranja je izšel prvenec z naslovno pesmijo »Mi, Primorci«, leto za tem pa je sledil album »Čokoladica«. Istega leta 1993 so nastopili na Festivalu narečnih popevk in Melodije morja in sonca. Leta 1994 so izdali album Slovenija Grand Mix, ki je bil tistega leta najbolj prodajani album, prejeli pa so platinasto odličje za več kot 40.000 prodanih kaset. Leta 1996 so se s pesmijo »Borovci v vetru« predstavili na Melodijah morja in sonca. Leta 1997 je izšel eden najkvalitetnejši albumov skupine z naslovom »Ker ljubim te«, prav tako jih so to leto nastopili na Melodijah morja in sonca s pesmijo »Še danes«. Leta 1998 so se s pesmijo »Ne, ne, ne« predstavili v oddaji Orion, leto kasneje pa je izšla zgoščenka »40 slovenskih uspešnic«, ki je nadgradnja kasete »Slovenija Grand Mix«.

Malibujevce je v vseh teh letih družila ljubezen do slovenske glasbe, ljubezen do ohranjanja slovenskega narodnega, ljudskega, kulturnega in zgodovinskega izročila. Leta 2000 je izšla zgoščenka »The Best of Malibu«, na kateri so zbrane najlepše in najbolj poslušane skladbe. Leta 2004 so izdali album »Dobri stari časi« in naslovna skladba je postala velika uspešnica. Leta 2006 so se s pesmijo »Kulk s’ lejpa« predstavili na festivalu Slovenska polka in valček ter prejeli nagrado za najboljše besedilo. Istega leta so se s pesmijo »Je blu taku« predstavili na Festivalu narečne popevke ter osvojili drugo mesto. Leta 2008 so s pesmijo »Sin moj se nječe žjenet« na istem festivalu osvojili prvo mesto ter pustili pečat v zgodovini slovenske narodno-zabavne glasbe. Leta 2007 so izdali album »Narodnozabavni Malibu«. Leti 2008 in 2009 so Malibujevce zaznamovali številni nastopi na slovenskih festivalih s pesmimi »Življenje so ene štenge«, »Ala huodte grjemo hitru«, »Cigu migu«, »Na valentinovo« ter »Mezinček«. Leta 2009 so izdali CD in DVD ploščo z naslovom »Življenje so ene štenge«, leta 2013 pa album »Goveja juha«. V vseh teh letih so jim s svojimi avtorskimi prispevki največ pomagali Božidar Wolfand Wolf, Andrej Baša in Jani Lipičnik, ki je bil nekaj časa tudi član skupine.

Letos Malibujevci praznuje 30 let uspešne glasbene kariere ter ob tej priložnosti predstavljajo pesem »Milijonarji«. 30 let kariere bodo proslavili v Lenartu na javnem snemanju TV oddaje Moč glasbe nas združuje.

Vabilo skupine Malibu:

Deli