Slavnostno v Šmartnem ob Paki

5:00

Občina Šmartno ob Paki svoj občinski praznik praznuje na martinovo, 11. novembra. Že danes ob 18. uri pa bo v tamkajšnjem kulturnem domu slavnostna seja občinskega sveta s podelitvijo občinskih priznanj.

Šmartno ob Paki je bilo nekoč nedvomno predvsem vinogradniško območje – tudi upodobitve v Vischerjevi topografiji kažejo, da so bila vsa tamkajšnja pobočja prekrita z vinogradi. Tu se najverjetneje skriva vzrok, da so si krajani za svojega patrona izbral sv. Martina in Martinovanje bo tudi letos v ospredju občinskega praznovanja. Župan Janko Kopušar je zadovoljen, da se občina lahko pohvali s številnimi končanimi naložbami, ki so pomembne za občane. Prepričan je, da je v Šmartnem ob Paki lepo živeti.

Občinsko upravo, ki na leto razpolaga s poltretjim milijonom evrov, v prihodnje čaka več pomembnih infrastrukturnih projektov, rada bi razvijala turizem in skupaj z državo poskrbela za protipoplavno varnost na pomembnih vodotokih.

Kdo pa so letošnji občinski nagrajenci?

Grb Občine bo prejel Moški pevski zbor Franca Klančnika, ki v letošnjem letu praznuje 60 letnico delovanja in je doslej nanizal številne dosežke na kulturnem področju. Plaketo občine bo dobil zborovodja Matjaž Kač, ki med drugim uspešno vodi Mešani pevski zbor Šmartno ob Paki, svoj glasbeni talent pa razdaja tudi v drugih zborih in skupinah. Še ena plaketa občine bo šla v roke uspešnega vinogradnika Mihaela Fajfarja, ki s svojimi vini dosega številna priznanja. Županovo priznanje mladim bodo za izjemen učni uspeh ali izjemne športne dosežke prejeli Domen Ramšak, Timotej Kreft in Lana Golob. Za uspeh pri izobraževanju odraslih bo županovo priznanje prejel Aleš Krajnc, za izjemne dosežke na področju obštudijske dejavnosti Žiga Omladič, za prispevek k turistični ponudbi občine in kot vzpodbudo za nadaljnje dejavnosti pa Ekološka kmetija Potočnik-Poprask.

TS
Foto: GrupA

_MG_9228
Občinski praznik v Šmartnem ob Paki že tradicionalno proslavijo z martinovanjem.