Slovenski zvoki skupaj s Timijem Zajcem posneli Planiško polko

13:10

Ansambel Slovenski zvoki so posneli novo »Planiško polko«, ki je posvečena Timiju Zajcu in smučarskim skokom. Na pobudo Slovenskih zvokov je  Timi posnel z njimi diatonično harmoniko.  Timi Zajc ni samo odličen športnik, je tudi odličen harmonikar in baritonist. Avtor glasbe in aranžmaja skladbe je Bojan Lugarič ter avtor besedila Vera Šolinc.

Slovenski zvoki skupaj s Timijem  so posneli  videospot 10.2.2019 na 3. tekmi svetovnega pokala smučarskih skokov v Ljubnem ob Savinji. »Planiška polka« se bo zagotovo odlično usedla v srca poslušalcev, predvsem pa v srca številnih Timijevih navijačic in navijačev… Do sodelovanja je prišlo z razlogom, saj je Timijev oče Boštjan Zajc že dolgoletni član – baritonist ansambla Slovenski zvoki.

slovenski-zvokiIzjava  vodje Slovenskih zvokov Bojana Lugariča: Slovenski zvoki spremljamo in podpiramo Timijevo športno  kariero od samega začetka. Velikokrat pa na kakšni tekmi ali tudi v ožjem domačem krogu kakšno skupaj s Timijem zaigramo. Tudi na YouTube se najde kakšen posnetek. Timi je končal nižjo glasbeno šolo. Igra bariton in je tudi samouk na »frajtonaric«. Ko pride Timi s tekme domov vzame v roke harmoniko in z užitkom igra njegove najljubše pesmi. To ga razveseljuje in sprošča. Družina Zajc je glasbena družina. Tudi dedi Feliks Zajc je glasbenik, ki se vse življenje ukvarja z glasbo. Igral je v različnih ansamblih. Še vedno pa je član Rudarske godbe Velenje ter je kapelnik godbe Hramše. Oče Boštjan in dedi Feliks sta tudi zelo ponosna, da ima Timi rad narodno-zabavno glasbo in da kljub njegovemu zelo zasedenemu urniku še vedno najde čas za glasbo ali doma ali v družbi prijateljev.«

Deli