Šmarčani v pričakovanju varnejših prometnic

10:48

Občina Šmartno ob Paki si prizadeva za obnovo državne in lokalne ceste v samem središču kraja. Namen naložbe je poskrbeti za večjo varnost vseh udeležencev v prometu, tudi šolarjev. V sklopu projekta, za katerega mora zeleno luč dati tudi država, je predvidena še gradnja dveh krožišč.

Projekt predvideva celovito ureditev 400 metrov državne ceste v Šmartnem ob Paki od železniškega prehoda proti poslovni coni. Obnovo naj bi dočakala tudi javna pot mimo osnovne šole, in sicer v dolžini 250 metrov. V sklopu projekta bodo uredili cestišče, obnovili komunalne vode, zgradili kolesarske steze in pločnike. Na stičišču cest je predvidena gradnja dveh krožišč. Župan Janko Kopušar pravi, da bo na državni cesti k večji varnosti v prometu prispevala predvsem obnova nevarnega »Drobničevega ovinka«, obnova lokalne ceste bo pomembna predvsem zaradi varnosti šolarjev.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Na občini si želijo, da bi država svoj del predvidene naložbe čim prej vključila v svoj proračun. Preden bodo na terenu zabrneli stroji, bo treba odkupiti še potrebna zemljišča. Če bo vse po sreči, naj bi začeli obnavljati prihodnje leto.

TS

Šmartno ob Paki - 3.11.2016 poslana na NT
Predvideno ureditev ceste bodo v dvorani Mladinskega centra Šmartno ob Paki predstavili danes popoldne