Smučarski skakalec Ernest Prišlič še vedno v komi

12:17

23-letnega člana slovenske skakalne reprezentance B je v Planici med treningom zbil voznik avtomobila

Smučarskega skakalca Ernesta Prišliča je med nedeljskim ogrevanjem oziroma tekom v dolini pod Poncami nedaleč stran od osrednjega objekta Nordijskega centra zbil voznik avtomobila. Poškodbe so tako hude, da član slovenske reprezentance B v ljubljanskem Kliničnem centru še vedno leži v umetni komi. Po neuradnih podatkih je skakalec, doma iz občine Tabor, utrpel hujše poškodbe glave, zaradi možganskih krvavitev naj bi ga v umetni komi ohranjali vsaj 14 dni. Njegovo stanje je sicer za zdaj stabilno, če ne bo zapletov, bodo po dveh tednih začeli s prebujanjem.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Prišlič se je v Planici z ekipo B pripravljal za uvodne tekme celinskega pokala 2016/17, ki se bo v petek začel v Vikersundu. Skakalec iz SK Zagorje, ki se je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Libercu leta 2013 skupaj z Jako Hvalo, Cenetom Prevcem in Anžetom Semeničem ovenčal z zlato lovoriko, se je v »drugi svetovni ligi« najvišje zavihtel 20. februarja letos s tretjim mestom v Iron Mountainu, med elito pa si je pred tremi meseci v Čajkovskem z dvema 27. mestoma priskakal osem točk v veliki nagradi Mednarodne smučarske zveze (FIS). Nase je Prišlilč opozoril tudi lani v Planici, ko je marca letos med preizkusom letalnice bratov Gorišek poletel kar 246 metrov daleč.

Na Smučarski zvezi Slovenije so v zvezi s hudo nesrečo zapisali: »Na Smučarski zvezi Slovenije globoko obžalujemo nedeljsko hudo prometno nesrečo, ki se je zgodila v Planici. Vsem članom slovenske skakalne B reprezentance, ki so bili v času nesreče na pripravah v Planici smo ponudili pomoč in po posvetu z ustreznimi strokovnjaki sprejeli nekaj odločitev, ki bodo vplivale na nadaljnji proces treningov in tekmovanj. V tem trenutku so vse naše misli usmerjene samo k izboljšanju zdravstvenega stanja poškodovanca.«

LK, foto: osebni arhiv