Sodišče bo o imenovanju vodstva celjske bolnišnice odločalo znova

12:48

Višje delovno sodišče je razveljavilo sodbo Delovnega sodišča v Celju, ki je v tožbi Branka Gabrovca zoper Splošno bolnišnico Celje pred časom odločilo v njegov prid. Naj spomnimo, da je Gabrovec tožil bolnišnico, ker je menil, da je bil nezakonito izločen iz izbora za poslovnega direktorja.

Višje delovno sodišče je zdaj primer vrnilo v ponovno sojenje, ob tem pa prvostopenjskemu sodišču naložilo, da naj ugotovi, ali je Gabrovec pogojem dejansko ustrezal ali ne.

Gabrovec
Branko Gabrovec

Ravno o tem, ali je bil Gabrovec ustrezen kandidat za poslovnega direktorja celjske bolnišnice, prvostopenjsko sodišče namreč ni odločalo, je pa celo razveljavilo sklep sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje o imenovanju poslovne direktorice mag. Margarete Guček Zakošek. »Po našem prepričanju je Gabrovec pogoje izpolnjeval, zato menim, da bo sodišče ponovno ugodilo nam v prid in da bo še enkrat izdalo enako sodbo. Obenem sem prepričan, da bo bolnišnica morala postopek izbire poslovnega direktorja ponoviti in ga izpeljati na zakonit način,« pravi Gabrovčev odvetnik Igor Inkret.

SIMONA ŠOLINIČ

Foto: GrupA

Deli