Sodišče dovolilo nadaljevanje proizvodnje

14:24

Celjsko okrožno sodišče je sprejelo sklep, s katerim je dovolilo nadaljevanje proizvodnje v polzelski tovarni nogavic, in sicer v manjšem obsegu kot pred stečajem. Po navedbah sodišča je iz elaborata, ki ga je predložil stečajni upravitelj družbe Zlatko Hohnjec, razvidno, da na slovenskem trgu obstaja povpraševanje po polzelskih nogavicah. 

Povpraševanje po izdelkih Polzele obstaja tudi na trgih nekdanje Jugoslavije, lastna maloprodajna mreža posluje dobro in delo lahko nadaljuje, če bo kolekcijo zimskih nogavic v naslednjih tednih uspešno nadomestila z novo kolekcijo pomlad/poletje.

hohnjec
Zlatko Hohnjec

Kot je razvidno iz zapisanega v sklepu sodišča, je nova kolekcija že pripravljena in predstavljena trgu. Po oceni sodišča bi ustavitev nadaljevanja proizvodnje, maloprodaje in veleprodaje pomenila odstopanje od temeljnega načela zagotavljanja najboljših pogojev za poplačilo upnikov. Z nadaljevanjem poslovanja pa se po mnenju sodišča povečuje tudi možnost prodaje Polzele kot poslovne celote. Po navedbah stečajnega upravitelja je ta na trgu zaznal tovrsten interes. Hohnjec v pripravljenem elaboratu predvideva, da bi družba z nadaljevanjem proizvodnje in prodajo nove zaloge lahko dosegala donos v višini nekaj manj kot 43.000 evrov.

Stečajni upravitelj, ki ima sedaj mesec dni časa za pripravo predloga prodaje, odločitve sodišča in nadaljnjih korakov še ne komentira.

Pri podaji predloga o nadaljevanju proizvodnje je Hohnjeca skrbelo predvsem, ali bo imel dovolj denarja za financiranje proizvodnje. Napovedal je tudi ustavitev proizvodnje, če bo Polzela ustvarjala izgubo. Zaskrbljen je bil tudi zaradi kadra, saj se je nekaj delavcev Polzele že prezaposlilo.

LK, foto: arhiv NT (SHERPA)