Sodišče zavrnilo pritožbo glede oddaje hotela v najem

10:08

Ljubljansko višje sodišče je zavrnilo pritožbo družbe SLKI na sklep celjskega sodišča, da stečajni upravitelj lahko odda slatinski hotel Aleksander v najem podjetju SWI Medica, v lasti Rusa Nikolaja Verobjeva.

Podjetje SLKI, ki je prav tako v ruski lasti in je znano predvsem po tem, da je januarja lani v Rogaški Slatini kupilo tri hotele Jožeta Pipenbaherja, je predlagalo, naj upravitelj ponovi postopek za oddajo hotela Aleksander, in sicer tako, da bo pregleden in bo omogočal enakopravno sodelovanje vseh zainteresiranih.

Stečajni upravitelj Gregor Dugar je vse očitke zavrnil. Kot je dejal, podjetje SLKI ni imelo resnega namena najeti hotela, pritožilo pa se je le zato, da bi oviralo in zavlačevalo njegovo oddajo. Vse z namenom, da bi lahko kasneje na javni dražbi kupilo hotel po nižji ceni. Višje sodišče je pritožbo zavrglo predvsem zaradi dejstva, ker podjetje SLKI ni upnik v stečajnem postopku, prav tako mu tudi trditev, da gre za gospodarski interes, v skladu z zakonodajo ne daje pravice za pritožbo.

Rogaska Slatina sherpa
Hotel Aleksander v Rogaški Slatini

Družba Hotel Aleksander, ki je upravljala hotel z enakim imenom, je šla v stečaj decembra lani. Hotel je bil kljub stečaju ves čas odprt. Nikolaj Verobjev ga ima v najemu od februarja letos in zanj plačuje 4.800 evrov mesečne najemnine.

JANJA INTIHAR

Foto: SHERPA

Deli