Šoštanj v cvetju

9:00

Mestni marketing Občine Šoštanj danes na Trgu bratov Mravljakov med 15to in 20to. uro pripravlja prireditev Trg v cvetju. Občani bodo lahko s pomočjo vrtnarjev ustvarili svoj cvetlični nasad. Vsakemu, ki bo na trg prinesel svoje korito ali cvetlični lonec, bo Občina Šoštanj podarila cvetje.

Občina Šoštanj si je v sklopu Celostne prometne strategije zadala nalogo oživiti staro mestno jedro, s tem namenom je ustanovila tudi skupino Mestnega marketinga. Na prvem dogodku bodo sodelujoči s cvetlicami olepšali Trg bratov Mravljakov je povedala članica mestnega marketinga Mateja Kumer.

Občani pri zasaditvi korit ne bodo prepuščeni sami sebi, je še pojasnila Mateja Kumer:

Zavod Gea bo pripravil cvetočo limonado in nekaj dobrot, kjer se bo cvetje prepletalo s čokolado. Medgeneracijsko središče Šoštanj bo predstavilo izdelke, ki so jih v tem tednu izdelali udeleženci počitniških delavnic. Na dogodku se bodo zahvalili še domačinu Vinku Pejovniku, ki je vrsto let skrbel, da je mestna ura tekla in zazvonila ob pravem času. Pejovnik je uro zadnjič navil minulo soboto, v prihodnje jo bo poganjal elektronski mehanizem.

TS
Foto: GrupA

_L3U9153
Na prvem dogodku bodo sodelujoči s cvetlicami olepšali Trg bratov Mravljakov in cvetlične zasaditve ustvarili tudi za svoj dom.