Spet ostro nad kršitelje

10:00

Celjski policisti so minuli konec vikenda znova izvedli poostren nadzor prometa. Enajst voznikov je bilo pod vplivom alkohola, enega pa so pridržali do streznitve. Več kot 60 voznikov je vozilo prehitro.

Izven naselja Žiče so ustavili voznika, ki je na območju, kjer je dovoljena hitrosti 90 kilometrov na uro, vozil kar 151 km/h. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog.

V nadzoru so ustavili tudi 92 voznikov motorjev, dvajset jih je kršilo cestne predpise.

V Marija Dobju so ustavili voznika avtomobila, ki je napihal več kot dva promila alkohola. Policisti so ga pridržali in tudi zoper njega sledi obdolžilni predlog. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so včeraj v Celju kaznovali tudi voznika trikolesnika.

alkotest

Prav tako včeraj je voznik motornega kolesa v Andražu nad Polzelo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v avtomobil. Motoristu, ki je imel v krvi 0,82 promila alkohola, so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu izdali plačilni nalog.

So pa policisti v zadnjih dveh dneh zasegli tudi dve osebni vozili voznikoma, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj. Prvemu so vozilo zasegli v Šoštanju, drugemu v Mestinju.

SŠol

Deli