Športni park Razgan nova točka medgeneracijskega druženja

13:09

tabor športni park RazganV občini Tabor želijo v okviru urejanja Ojstriške vasi urediti tudi tamkajšnji športni park Razgan. Že lani so projekt prijavili na razpis ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki pa projekta ni finančno podprlo. Na občini projekta še niso ustavili. Na državno finančno podporo tako računajo v tem letu.

Kot je pojasnil župan Anton Grobler, je bilo pri lanskem razpisu ministrstva glavno merilo izbora vrednost projekta, tako da so imele prednost večje investicije in s tem večje občine. Kljub temu pa v Taboru, kot zatrjuje Grobler, ne bodo obupali.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Ministrstvo je za letošnjo pomlad napovedalo nov razpis, ki naj bi bil namenjen projektom manjših vrednosti. In v tem Grobler vidi priložnost taborske občine. Vrednost njihovega projekta je namreč ocenjen na dobrih 60 tisoč evrov.
Idejno zasnovo je naredil domači arhitekt Blaž Birk, projekt pa je zasnovan na osnovah medgeneracijskega sodelovanja, druženja in sožitja, zato ponuja širok izbor športnih aktivnosti, še pojasnjuje župan.

Občina je v tem letu na tem območju že opravila nekaj strojnih del, ki so jih sedaj ustavile nizke temperature. A dejstvo je, da občina brez državne pomoči sama projekta letos ne bo mogla realizirati.

LK, foto: občina Tabor