Olimpijsko srebro za vedno rado videnega gosta na Špici

21:16

Peter Kauzer, ki je v svoji karieri velikokrat nastopal na tekmovanjih na celjski Špici, je osvojil novo olimpijsko odličje za Slovenijo na olimpijskih igrah v Riu do Janeiru. 

Peter Kauzer na celjski Špici.
Peter Kauzer na celjski Špici.

Hrastničana, za katerega je danes navijalo vso Zasavje in seveda vsa Slovenija, je doslej na olimpijskih igrah spremljala velika smola. A tudi po neuspehih v Pekingu in Londonu ni obupal in velik trud in vztrajnost sta se mu v tretje poplačala.

Prepričani smo, da se uspeha Petra Kauzerja zelo veselijo, kot da bi zmagal kdo od njihovih tekmovalcev, tudi v Kajak Kanu Klubu Nivo Celje. Peter Kauzer je kot evropski in svetovni prvak vedno bil rado viden gost in tekmovalec na tekmah na Savinji, na celjski Špici.

Sicer pa je Peter Kauzer še drugače povezan s Celjem, saj je bil tudi dijak I.gimnazije Celje. Na njegov uspeh, kot smo lahko prebrali njihovi spletni in FB strani, so na I.gimnaziji  izjemno ponosni. Sicer pa je v letošnji slovenski olimpijski odpravi v Riu de Janeiru  ob Petru Kauzerju I. gimnazija zastopana kar s petimi nekdanjimi dijaki, Ano Velenšek, Adrianom Gombocem (judo),  Maruša Černjul, Maja Mihalinec (atletika) in Vidom Potekom (rokomet).

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

 

 

Deli