Sting navdušil razgreto publiko

15:12

To je dokazal sinoči v polni dvorani Stožice, kjer je predstavil stare pesmi v novi preobleki. Na turnejo se je podal ob izidu svojega najnovejšega albuma My Songs – Moje pesmi, katerega sestavljajo Stingove najbolj razpoznavne uspešnice. Album je še čisto svež, saj je izšel 24. maja.

oznorTočno ob 20.00 je pričel ogrevati občinstvo s akustično kitaro in svojim glasom pevec James Walsh, ob 20.45 pa je Sting s skladbo Message in a Bottle – Sporočilo v steklenici in s stavkom »naj se zabava prične « vse prisotne zapeljal v vrhunski večer dobre glasbe v kateri so se prepletale različne glasbene zvrsti od jazza, reggaea, soula, rocka …

mef67 letni angleški glasbenik je več kot dokazal, da je še vedno v izjemni formi, kar se je videlo tudi po odzivu navdušene publike, katera ga je imela možnost pri nas nazadnje videti prav tako v Dvorani Stožice junija 2011, ko je nastopil s simfoniki. Če je bilo leta 2011 slišati kritike glede zvoka, je bila tokrat akustika v dvorani vrhunska.

oznorStinga sta na kitarah spremljala argentinski glasbenik Dominic Miller in njegov sin Rufus Miller. Čar koncertu pa sta prispevala tudi spremljevalna pevca, ki sta dvorano dvignila predvsem ob skladbah Wating for the Break of day, ki jo je Sting posnel z Jamajčanom Shaggyjem in balado Shape of My Heart.

bshKoncert je zaključil s pesmijo Next to You, čeprav bi ga množica razgretih poslušalcev želela še nekaj časa na odru, a za mnoge je bil dveurni koncert ravno pravšnja mera mešanice skladb skupine The Police in Stingove samostojne kariere.

oznorAB

Deli