Taborski županski kandidati za boljšo pitno vodo

13:58

Krajani vasi Loke v občini Tabor že dlje časa opažajo, da iz pip njihovih gospodinjstev priteka voda slabše kakovosti. Živijo v neposredni bližini vodnega zajetja Križnikov mlin in kot izpostavljajo, bi zato pričakovali vodo najboljše kakovosti in ne slabše. Preverili smo, kaj o tovrstni problematiki menijo županski kandidati in na kakšen način bi se zavzemali za izboljšanje njihove pitne vode.

Dosedanji svetnik Matej Demšar, ki kandidira s podporo SD, je prepričan, da bi lahko težave rešili zgolj s konstruktivnim sodelovanjem, vseh vpletenih strani, torej občanov, občine in Javno komunalnega podjetja Žalec. Matej Demšar:

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Težave s slabšo kakovostjo pitne vode se v Taboru vlečejo že vsaj deset let. Dosedanji svetnik in podžupan Ludvik Miklavc je zanje izvedel pred dvema mescema. Ludvik Miklavc:

Kandidat SLS Marko Semprimožnik pa je prepričan, da bi morale ustrezne pristojne službe najprej opraviti ustrezne analize vode, na podlagi katerih bi nato lahko ustrezno ukrepali. Marko Semprimožnik:

Dosedanji župan Anton Grobler, ki je vodenje občine prevzel pred štirimi leti, se za vnovično kandidaturo ni odločil.

Voda, varčevanje, pipa - 18.10.2016 poslana na NTŠO; foto: arhiv NT

Deli