Termalija bo zasijala v lepši podobi

V Termah Olimia bodo za naložbo namenili 10 milijonov evrov

8:54

V Termah Olimia bodo temeljito prenovili in razširili Wellness center Termalija. Naložbo, ki jo ocenjujejo na deset milijonov evrov, so razdelili v dva dela, največ bodo naredili letos. Zgradili bodo nov del bazenskega kompleksa, ki predstavlja 80 odstotkov celotne naložbe.

Bazenski kompleks wellness centra Termalija bodo v Termah Olimia temeljito obnovili in za to namenili 10 milijonov evrov.
Bazenski kompleks wellness centra Termalija bodo v Termah Olimia temeljito obnovili in za to namenili 10 milijonov evrov.

Dela so začeli aprila, po napovedih direktorja Florjana Vasleta bodo končana decembra. V prvi polovici prihodnjega leta bodo prenovili še obstoječi del bazenov. Terme Olimia prenovo in razširitev Termalije financirajo predvsem z bančnimi posojili, del pa tudi z lastnimi sredstvi. Florjan Vasle pravi, da so se na naložbo temeljito in skrbno pripravili, saj gre za enega njihovih večjih in tudi zahtevnejših projektov v zadnjih letih, ki je pomemben tudi finančno.

Zanjo so se odločili, da bi svojim gostom zagotovili storitve na še višji ravni, predvsem pa želijo, da bi v prenovljen bazenski kompleks privabili še več družin z malimi otroki ter s tem v zimskem času dopolnili ponudbo poletne Aqualune. Terme Olimia so lani poslovale dobro. Prihodke so povečale za 9 odstotkov na skoraj 19 milijonov evrov. Čisti dobiček, ki je znašal 1,5 milijona evrov, je bil najvišji v zadnjih petih letih.

Kljub visokemu dobičku si lastniki podjetja, ki se bodo konec meseca sestali na letni seji skupščine, ne bodo razdelili dividend. Razlog je prav ta 10-milijonska naložba.

JANJA INTIHAR

Foto: SHERPA

Deli