Terme Olimia prenovile hotel Sotelia, do leta 2018 še prenova Termalije

15:02

Ob zaključku prenove Wellness hotela Sotelia se v Termah Olimia že spogledujejo s prenovo najstarejšega dela bazenskega kompleksa Termalije. Do konca leta 2018 bodo vanj vložili sedem milijonov evrov in tako tudi ponudbo za otroke in mladino dvignili na bistveno višjo raven.

Terme Olimia 018V Termah Olimia so v prvih petih mesecih letošnjega leta zabeležili več kot 113 tisoč nočitev, kar je 5,6 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Od januarja do maja letos so ustvarili 6,9 milijona evrov prihodkov, kar je 6,5 odstotka več kot lani in 9,6 odstotka več kot leta 2014. V prvih petih mesecih dobiček znaša 460 tisoč evrov, v lanskem letu je bila ta številka 261 tisoč evrov. Po zaključku prenove hotela Wellnes Sotelia, ki je stala poldrugi milijon evrov, direktor Florjan Vasle pravi, da je to šele ogrevanje.

Po večletnih priznanjih za najboljši slovenski wellnes Orhidelia, priznanju kristalni Triglav in drugih nagradah ostaja šibka točka term najstarejši bazenski kompleks Termalija. To je še posebej občutno v zimskih mesecih, ko Aqualuna ne obratuje. Obnova Termalije, vredna sedem milijonov evrov, se bo začela prihodnje leto in bo končana do leta 2018. Florjan Vasle.

Hkrati s Termalijo bodo obnovili tudi kamp Natura in restavracijo Lipa. V sodelovanju s podjetjem ECE pa so v usmeritvi zelenega turizma že zdaj postavili dve polnilni postaji za električne avtomobile. Te bodo za lastne potrebe v kratkem kupili tudi sami. Že zdaj pa svojim gostom ponujajo tudi izposojo električnih koles.

SAŠKA T. OCVIRK

Foto: SHERPA

banner-ntrc-martinovanje

Deli