Tudi letos spektakularna celjska dirka

Na kolesarski dirki Po Sloveniji 2019 tako kot lani kar tri trase po večjem delu Celjskega

7:07

Tudi na letošnji, 26. kolesarski dirki Po Sloveniji, bo savinjska regija pustila pomemben pečat, saj bo, tako kot lani, velik del treh etap od petih speljan po območju Obsotelja, Kozjanskega, ožjega Celjskega, Savinjske doline itn.

grafika druge etape maribor celjePrva etapa dirke, dolga 171 kilometrov, ki se bo 19. junija začela v Ljubljani, bo imela cilj v Rogaški Slatini. Na našem območju bodo kolesarji prevozili tudi Laško in Celje, od Šentjurju naprej bo trasa podobna lanski, torej bo šla tudi čez Planino pri Sevnici, Kozje in Podčetrtek. Druga etapa, nekoliko krajša, 146,3 kilometra bo naslednji dan imela start v Mariboru in bo v delu poti na našem območju prav tako podobna lanski: kolesarji bodo na naš konec prišli mimo Slovenskih Konjic in prečkali Žiče ter se iz Pečice spustili v Šmarje pri Jelšah, nadaljevali mimo Šentjurja in Štor, kjer bo sledil vzpon na Svetino in Celjsko kočo od tam pa spust v Celje, kjer bodo kolesarji prevozili še en krog in etapo končali v središču knežjega mesta.

Tretja etapa, s katero se bo dirka poslovila s Celjskega, se bo 21. junija začela v Žalcu, kolesarji bodo nadaljevali vožnjo do Vranskega, se usmerili proti Kamniku in nadaljevali vse do Idrije, kjer bo konec 169,8 kilometra dolge etape.

ROBERT GORJANC

Foto in infografika: tourofslovenia.si

 

Deli